Anyaként nőnek lenni

Rólunk: Tomi és Ági

Tomi és Ági a spiritualitást egy teljesen új alapokra helyező párosa. Ők - egy teljesen új szemléletet adva - valóban kiforgatják a spirituális világot a négy sarkából. Egy olyan pár, akiket 4 éve tanítanak az Angyalok, a Démonok, a Hatalmasok és különböző Segítők, hogy megmutathassák Neked, miként érheted el a Lelked a spiritualitás hatalmas útvesztőjében.

A HASZONTALANSÁG CSAPDÁJA, AZ EGYIK LEGNAGYOBB CSAPDA A VILÁGON, melyet anyaként – de nem csak anyaként – megtapasztalhatsz. Sokan képtelenek ebből az állapotból valóságosan kilábalni, főleg miután felnőtt gyermekük kirepül a fészekből. Üresek lesznek a napok és a hetek, céltalanná válik minden. Mi húzódik ennek a hátterében?

Anyává lenni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon!

Kihordani a szíved alatt, életet és szárnyakat adni neki, utakat nyitni, megtanítani az életre, a túlélésre. A legszebb és legnehezebb feladat, mind anyának, mind apának lenni. Több vitát is olvastam ennek kapcsán, rengeteg cikk szól arról, hogy mi a fontosabb párkapcsolat vagy gyerek, kire/mire kell jobban odafigyelni. Az igazság valahol ott rejlik, hogy mindenki a maga módján kell, hogy csinálja, ahogy neki a legjobb.

Igen ám, de itt lép a képbe a legnagyobb csapda, melybe minden szülő beleesik; csak a gyerek lesz a fontos, semmi és senki nem számít annyira, mint, hogy a gyerek boldog, egészséges legyen, meg kapjon mindent –akár erőn felül is. Így mikor anyává válsz a várandósság alatt, eltűnsz Te. A perceidet, a napjaidat a gyerek foglalja le, ami rendben is van ideig- óráig. Neveled, életben tartod, félted, tanítod, gondozod és minden kívánságát lesed, hisz ő a gyermeked. Mégis ahogy telnek az évek, cseperedik és elkezdi a szárnyait bontogatni, képtelen vagy visszatérni önmagadhoz, képtelenné válsz újra magadra is figyelni, mert mindig egy másik élet lesz a fontosabb.

Persze a taposó malom visszahúz, pörögnek a napjaid a gyerek-munka-család, gyerek-munka-család és sehol egy szusszanásnyi idő magadra. Haszontalannak érzel minden olyan programot, amiben a gyerek nem vesz részt. Lelkiismeret- furdalásod lesz, ha elmész nélküle és jól érzed magad. Olyannyira vele élsz, hogy csak róla tudsz mesélni, csak az ő életén át szemléled a világot. S miután így nő fel a gyermeked, ebben a hitben is fog élni, anya és apa azért élnek, hogy engem boldoggá tegyenek. Majd elkezd kamaszodni, nagy lesz a szája, visszafelesel, kimaradozik és csalódsz, mert Te nem ezt érdemled! Mindent odaadtál neki, ő pedig így hálálja meg?! A felháborodás sajnos jogtalan! Te önként mondtál le az életedről, ő nem kérte, csak megszokta. A gyermekednek valóban le kell mondania a saját életéről érted?

Cikkek & Videók

Szereted a cikkeinket? Tetszenek a videók? Gyere és iratkozz fel hírlevelünkre, és ismerkedj meg még jobban velünk!


Még relatív kicsik a gyermekeim, mégis hatalmas harc volt önmagammal, hogy azt mondjam, hogy vannak olyan programok, ahol jól érzem magam nélkülük. Számtalan félelem, rágódás és végig agyalt órák teltek el, míg újra felszabadultan tudtam egy nekem szóló programon részt venni. A társadalom és a család elvárja, hogy ha anya vagy válj teljesen azzá, miközben a csapból is az folyik, hogy valósítsd meg önmagad.

HOGYAN????

Ha magadra figyelsz önző vagy, mi lesz szegény gyerekkel, ha csak a gyerekre fókuszálsz nem hagyod élni. Elmaradottnak érzed Magad a többi anyuka mellett, hiszen kívülr